Business

Lär känna vår nya ambassadör: Daniel Gual!

Lär känna vår nya ambassadör: Daniel Gual!

Vår andra, och minst lika viktiga, ambassadör är nu utvald och med glädje presenterar vi och välkomnar Daniel Gual in till Visio Business!

Daniel driver eget företag och är en riktig duktig fotograf som håller till i Stockholm.

Han är driven, genuin och professionell och Visio Business ser fram emot att få ha honom som ambassadör och även som moderator för Facebook gruppen Eget företag – Tips, samarbeten, råd och frågor!

Här får ni lära känna honom lite närmare.


Daniel Gual
Företag:
Daniel Gual Photography

Hemsida: www.danielgual.com

  1. Vem är Daniel Gual?

Jag ser mig själv som en äventyrlig man som njuter av livet och tar vara på varje dag. Jag är öppen och social men har samtidigt stort behov av att vara själv ibland. Ett meningsfullt och stimulerande arbete är viktigt för mig och jag värdesätter högt att få tid med min fru och mina tre barn.

Jag älskar sköna stunder hemma, god mat, att röra på mig och bli fysiskt utmattad, att bli utmanad och att resa. Då jag är född på Mallorca och har familj där reser vi dit minst en gång om året.

 

  1. Berätta lite om din bakgrund och vad du gör idag?

Jag har jobbat 15 år som systemutvecklare och programmerare, både internt men även som konsult. Till en början var det utvecklande och roligt men sista åren ledsnade jag och funderade länge på vad jag skulle göra åt det.

Idag driver jag eget som fotograf och har egen studio på Kungsholmen i Stockholm.

 

  1. Varför startade du eget företag och vad önskar du uppnå med företaget?

Jag insåg hur viktigt det var för mig att styra min egen tid, att jobba med något jag brinner för och att själv få sätta strategin för verksamheten och inte låta någon annan styra det. En annan faktor var att jag ville jobba direkt med kunden, utan mellanhänder. På så sätt kan jag bygga en relation, utreda kundens behov och leverera det som verkligen behövs. Att tillsammans få se resultatet av ett gott samarbete är fantastiskt.

 

  1. Vad har varit/är det svåraste med att driva eget inom din bransch?

Konkurrensen är hård och många dumpar priserna och levererar väldigt låg kvalitet eller går omkull till följd av det. För mig handlar det om att bygga en långsiktig relation med kunden, leverera en högkvalitativ produkt och bästa tänkbara service. 

 

  1. Hur övervinner du hinder och svårigheter i företagandet?

Att driva företag är egentligen precis som livet i övrigt. Skillnaden är att det blir väldigt uppenbart att det är du själv som sitter vid rodret. Jag har varit mycket av en ensamvarg tidigare, men har insett värdet i att be om hjälp. När jag stöter på problem börjar jag alltid med att konkretisera det och analysera om det är något som jag klarar själv eller har nytta av att lära mig klara det själv. Om inte frågar jag om hjälp. Vissa saker räcker det med att prata med någon om, en vän, coach eller mentor, så hittar man tillsammans en lösning eller inser att problemet kanske är obefintligt.

Värdesätt din egen tid och väg det mot att betala någon för att få hjälp. Jag har lejt bort saker som jag egentligen tycker är roliga att göra, men som tar för mycket tid från annat jag gör bättre och tjänar mer på.

 

  1. Vad är det absolut roligaste med att vara egenföretagare?

Att själv skapa något jag är stolt över!

 

  1. Hur och var hittar du din motivation?

Daglig fysisk träning är en av mina viktigaste källor till motivation. Det är som ett batteri som jag laddar när jag tränar och sakta förbrukar när jag jobbar, även om jag har väldigt roligt i det jag gör. När jag jobbar så gör jag det hårt och målmedvetet, jag ger allt. Hjärnan jobbar på högvarv för att vara kreativ, utstråla glädje och entusiasm, få kunden att känna att det vi gör är viktigt och jag tar det på största allvar. Det tar på krafterna, främst mentalt. Hjärnan behöver frigöras från press och krav samt släppa tankarna fria och det gör jag bäst i löpspåret.

Ibland kommer jag på mig med att ha negativa tankar och brist på motivation. Då är det oftast sömn jag behöver. En tupplur eller någon timmes extra sömn på natten räcker för att få glädjen tillbaka!

 

  1. Vilket tips skulle du ge andra som driver eget företag?

Våga ändra dig! Ibland gör man saker som visar sig vara fel. Det kan vara satsningar, strategier, investeringar, vad som helst. Gör om och testa något annat.

Våga vara ihärdig! I motsats till mitt förra tips så behöver man ibland stå på sig, kämpa med näbbar och klor, hårt och länge, innan man lyckas med något.

Lär dig att se skillnaden på vad som är viktigt och vad som inte är det och skriv ner det.

 

  1. Varför valde du att bli ambassadör för Visio Business samt moderator för Facebook-gruppen Eget företag – Tips, samarbeten, råd och frågor?

Det finns mycket man behöver hjälp med som företagare och som man kan hjälpa andra med. Facebook-gruppen ”Egen företag – Tips, samarbeten, råd och frågor” är en väldigt bra plats att både få och ge hjälp samt att knyta kontakter.

Visio Business har möjliggjort den och att få hjälpa till som moderator känns väldigt värdefullt för att gruppen ska fortsätta vara levande och relevant för egenföretagare. 

Yasmin har gjort ett starkt intryck på mig med sitt skarpa tänk och sätt att tackla företagandet på samt att hon har förmågan att förmedla det vidare på ett inspirerande sätt. Därför känner jag mig stolt och glad över att få vara ambassadör för Visio Business.

 

Tack för det, Daniel, och åter igen, varmt välkommen hit!

Med värme,
Yasmin Casaca
Grundare av Visio Business

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *