Business

Lär känna Visio Business nya ambassadör: Malin Hammar-Blomwall!

Jag är otroligt exalterad över att få presentera företagets allra första ambassadör för Visio Business: Malin Hammar-Blomwall

Malin är en lika fantastisk entreprenör som hon är en genuin och härlig människa, och hon driver sitt företag Your Lifestyle Coach med finess från Sigtuna utanför Stockholm.

Hon är en driven personlighet som verkligen vill hjälpa andra att nå äkthet och framgång och hon har alltid fötterna på jorden.

Med sin roll som ambassadör för Visio Business så har hon också fått en viktig uppgift att vara moderator till min Facebook-grupp Eget Företag – Tips, samarbeten, råd och frågor!

Där kommer hon hjälpa mig att fortsätta driva gruppen, godkänna inlägg och medlemsförfrågningar – något som jag som admin fått jobba extra snabbt för att hinna med allt på sistone i samband med mitt nya tillskott i familjen (min 6 månaders son).

Utöver detta är Malin även den person som jag har valt till att vara min Businesspartner i det nya business nätverket Beyond The Limits, som lanseras under 2018.

Det kommer bli väldigt kul att få ha Malin som ambassadör för oss och vi hoppas att du som läsare/följare/kund också skall trivas med Malin ”hos oss”!

/Yasmin Casaca
Visio Business grundare

 

Här får du lära känna Malin lite närmare:

Berätta lite om dig själv; Vem är Malin Hammar-Blomwall? 

Jag älskar utveckling. Har alltid varit på väg någonstans. Älskar flygplatser och att resa och möta nya människor. Digital nomad i hjärtat.

Vad är din bakgrund? 

En lång erfarenhet från TV (väderpresentatör i TV4 lokalt) på olika tidningar, inom reklam, marknadschef och Center Manager i fastighetsbranschen där jag jobbade med att bygga varumärke och affärsutveckling.

Jag satt med i ett flertal styrelser och stora projekt.

Jag har jobbat både i Sverige och utomlands. Jag har bott i England, Spanien, Kina och nu pendlar jag mellan mina två baser (Franska Rivieran och Sigtuna utanför Stockholm).

Vad för företag har du och när startade du det?

Jag startade upp företaget i maj 2016. 

Jag är Brand & Business designer och det innebär att jag hjälper företag och entreprenörer att bygga starka varumärken online.

Dels genom branding och att se över att det finns en röd tråd genom marknadsföringen men också genom bilder, tonalitet och vilka typsnitt som de har valt.

Malin Hammar-Blomwall

Företag: Your Lifestyle Coach 
Yrke: Brand & Business Designer 

www.malinhammarblomwall.com

Instagram:
www.instagram.com/malinhammarblomwall
Facebook:
www.facebook.com/yourlifestylecoach.se
Webb:
www.malinhammarblomwall.com
LinkedIn:
www.linkedin.com/in/malinhammarblomwall
Youtubekanal: www.bit.ly/2vfZ1zf
Podd: www.anchor.fm/s/12133f0

Allt fler mindre företag kan lätt marknadsföra sig över hela världen med hjälp av sociala medier och det ger en helt ny möjlighet att nå ut men också hårdare konkurrens.

Jag erbjuder också online kurser, workshops, föreläsningar och sociala medier.

Något som jag älskar att göra är att arrangera min entreprenörsresa Workation France. Att ta ett gäng entreprenörer till Franska Rivieran och köra min Brand Your Business kurs där i magisk miljö har varit otroligt kul.

Att inspireras, lära av varandra och få ny kunskap ger så otroligt mycket. Det är en investering i sitt företag och i att hitta helheten som entreprenör.

Varför startade du eget företag?

Jag hade bott i Kina som expat tillsammans med min familj och jag har aldrig varit lyckligare. Jag fick en tankeställare där jag insåg att det är inte bara en spikrak karriär som räknas utan det handlar om att leva i nuet, att njuta att utvecklas och verkligen leva. 

Jag lärde mig att livet kan förändras snabbt och att man är skyldig sig själv att verkligen ta vara på det, på riktigt.

Vi reste väldigt mycket och till fantastiska platser; Maldiverna, Filippinerna, Singapore, Hong Kong, Vietnam, Thailand, Kambodja och runt i Kina. 

När jag kom hem till Sverige igen så var det jul och från att vi levde i en expat miljö där det alltid var någon som ville hitta på något så kom vi hem till vintern och ”att på jul umgås man med familjen”… det blev en ”reverse culture chock” för mig som älskade att gå på yoga, spela beach volleyboll på stranden, fixa barberques och umgås med människor från hela världen. 

Jag var kvar i två år till som chef på mitt jobb som Center Manager men sen kände jag att jag hade lovat mig själv att ta tillvara på vad jag drömmer om och vad jag är passionerad för. Hur bra jobb jag än hade så behövde jag utvecklas. Det var dags att hoppa! 

Jag sa upp mig. Flyttade till Stockholm och från att ha haft ett väldigt stort nätverk så hade jag ingen. Det var både otroligt skrämmande till att det var nyttigt att behöva anstränga sig. Jag började snabbt nätverka och företaget rullade igång.

 

Att starta eget företag; var det som du förväntade dig? Berätta!

Jag visste att det skulle vara tufft men jag hade nog aldrig insett hur tufft. Jag jobbade både kvällar, helger och gick upp tidigt. Det var passionen som drev mig och jag tröttnade aldrig. Det kanske är precis som med golf och fiske… jag vill aldrig sluta. 

Om jag inte hade nätverkat är jag säker på att det hade tagit mycket längre tid att få snurr på företaget. Jag gick med i två nätverk lokalt, ett flertal mastermindgrupper och umgicks med entreprenörer och läste, lyssnade på poddar och fullkomligt omgav mig av bra energi av drivna människor.

Vilka mål har du med ditt företag och varför?

Att kunna leva så platsoberoende som möjligt och det kan jag redan. Jag kan sitta i Frankrike eller på Bali och jobba precis lika bra som jag kan göra här  i Stockholm

Men ett större mål jag har är att flytta ut igen och eventuellt ta några expat år till eller köpa ett större hus med pool i Frankrike.

Där skulle jag anordna retreats, entreprenörsresor och skapa en skön stämning med workshops, föreläsningar och att hjälpa mina klienter att bygga varumärke. 

Att skriva en bok är också ett mål precis som att öhoppa i Söderhavet (jag gifte mig där 2003). 

Vad är det svåraste med att driva eget och hur har du tagit dig ”förbi” dessa hinder?

Att vara expert på alla områden. Det har gjort att jag delegerat bokföringen till min redovisningsbyrå Lavendo som är super proffsiga och har koll på allt från avdrag till EU-moms. Jag kan slappna av och tänka mer på att vara kreativ.

Hur och var hittar du din motivation?

Mycket av min inspiration föds av energi jag får av andra entreprenörer. När jag nätverkar både online och IRL så brukar det betyda att jag efteråt har ett gäng nya idéer som jag måste skriva ner.

Jag får inspiration av resor och i vi var till Bali under våren och där fick jag grymt mycket inspiration. Frankrike likaså är verkligen en av mina favoritplatser. När jag har varit där så har jag filmat nytt material, fotat massor och skapat content till ett bra tag framöver.

Vad är de 3 viktigaste sakerna att göra för att nå framgång i sitt företag, enligt dig?

Passion – att älska det man gör för det kommer att komma Ups & Downs och det gäller att du verkligen brinner för det du gör för att orka fortsätta. 

Uthållighet – Man måste vara envis, ställa sig upp efter varje motgång och lära sig av dem. Det är bara att fortsätta att vandra den väg du har stakat ut – ”no matter what”. 

Driv – om man inte har driv så är det inte lätt att komma någonstans. Man kan ha hur mycket kunskap som helst eller vara hur grym på något men om man inte är driven och kreativ och kan ta stegen framåt, då kommer man ingenstans.

 

I dagens samhälle fylls vi av digitala plattformer och sociala medier; Vad är ditt bästa tips på hur man kan synas på bästa sätt online, oavsett verksamhet?

Jag skulle säga att webben är hjärtat och sen använd dig av sociala medier. Välj ut dina favorit kanaler och kör ”all in” på några du gillar. Jag har valt Facebook, Instagram och video (live på fb/ig, Youtube) ta det som du tycker är kul! Det är då det blir bäst. 

Om man inte är bra på att marknadsföra sig eller på branding då tycker jag också att det är en smart investering som snart betalar sig att anlita en expert på branding och sociala medier.

Får du snurr på det så får du snurr på sälj utan att behöva göra ”cold calls”. Kunderna kommer att komma till dig. Det är helt fantastiskt.

Till sist; Varför valde du att bli ambassadör för Visio Business och moderator för Facebook-gruppen Eget företag – Tips, samarbeten, råd och frågor?

För att jag tycker att Yasmin Casaca är grym och inspirerande och har byggt upp en helt fantastisk grupp med så mycket kunskap och värme.

Det är en grupp som är väldigt professionell och jag har tom fått äran att prova på att vara ”vikarie för Yasmin” när hon var på semester. 

Jag brinner för att hjälpa andra entreprenörer framåt. Att få dem att våga, att lyckas och att glittra online. Jag är stolt och glad över att ha blivit tillfrågad till att bli ambassadör och moderator. 

Don´t forget to sparkle! 

Malin Hammar-Blomwall 
Brand & Business Designer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *