Business

Månadens Medlemmar – Augusti & September 2017

Månadens Medlemmar – Augusti & September 2017

Denna gång presenteras två Månadens Medlemmar samtidigt; en för Augusti och den andra för September, i Facebook-gruppen Eget företag – Tips, samarbeten, råd och frågor!

Ett stort grattis säger vi till Augusti-månadens medlem Linus Höjdegård samt September-månadens medlem Matilda Johansson!

Dessa båda har varit gruppens mest aktiva medlemmar, allra mest genom att regelbundet och ofta kommentera inlägg.

Genom att vara aktiv, med egna inlägg eller genom att kommentera, så syns du mer, vilket kan leda till ökade chanser av trovärdighet inom sin genre, och även att du kan få till bättre sälj, få mer kontakter eller hjälp att vidareutveckla ditt företag; allt beroende på vad du vill ha ut av ditt engagemang.

Så åter igen grattis till er, Linus och Matilda. Bra jobbat!

 


Månadens Medlem Augusti 2017

Linus Höjdegård

Företag: Hojdegard.se (hemsida tillfälligt nere för renovering)
Verksamhet: Webbdesign, Seo, Copywriting och Support
Yrke: Webbdesigner
Facebook:
facebook.com/hojdegard.se

 

Två frågor till Linus:

 1. Vad är din största drivkraft och varför?
  Det som driver mig är att hitta lösningar om webb och it som alla vinner på och att kunna erbjuda bra grejer till ett bra pris.

 2. Om du fick ge ett tips till andra företagare; vilket tips skulle du ge då?
  Prioritera och värdesätt din egen tid.  Tar någon 600kronor för att lösa något som tar dig 10 timmar – betala för det! Du är väl värd mer än 60 kronor i timmen?

 


Månadens Medlem September 2017

Matilda Johansson

Företag: EnMatilda pyssel och vinyl
Verksamhet: EnMatilda pyssel och vinyl skapar personliga dekaler och textiltryck av olika slag, allt ifrån färdiga tryck till personliga helt efter kundens önskemål. EnMatilda pyssel och vinyl sysslar även lite med färdiga produkter så som tygkassar, necessärer och klädesplagg med textiltryck.

Företaget inriktar sig främst till hemmapysslare, människor som syr egna barnkläder och vill piffa till, de som vill dekorera sin brevlåda, ha namn på julkulor eller bil eller kanske ge bort en personlig present.
Yrke: Kreatör
Hemsida: www.enmatildapysselochvinyl.se
Instagram: www.instagram.com/enmatildapysselochvinyl
Facebook: www.facebook.com/enmatildapysselochvinyl

 

Tre frågor till Matilda:

 1. Vad är det bästa med att driva eget?
  Jag väljer att driva eget så jag ska slippa jobba 40 h i veckan åt någon annan utan kan jobba 60 h i veckan åt mig själv.

  Just det med att själv bestämma över tiden, jag kan sitta när jag vill. Jag bestämmer vad jag faktiskt vill göra och när, inga måsten eller krav ifrån någon annan förutom mig själv. Detta skapar möjligheter för mig att bedriva företaget vid sidan av studier, något som inte annars varit möjligt.

  Dessutom är det bästa att jag hade nog aldrig kunna söka en anställning inom denna bransch eftersom denna bransch är otroligt nischad, jag skapar i mindre skalor men har otroliga variationer och det blir då inte enformigt. Dessa variationer och mindre skalor finns sällan hos större företag. Dessutom älskar jag kundkontakten.

 

 1. Vad motiveras du av när du stöter på motstånd i ditt företagande?
  Andra företagare och kreativa människor. Finns så många där ute som man kan ta hjälp av, som kan dela med sig av sina erfarenheter och hur de har vänt det, det tycker jag är väldigt inspirerande.

  Men ibland kan jag bara behöva en paus, som heltidsstudent, extrajobbare och egenföretagare så tryter tiden och då även motivationen och kreativiteten, men efter ett par dagar från företaget med bara egen-tid och tid med mina kaniner och scrollande i olika sociala medier där personer med samma hobby är aktiva så kommer kreativiteten och skaparlusten smygandes.

 

 1. Vart ser du dig själv och företaget om 5 år?
  Oj! Just nu vet jag inte. Jag studerar till förskollärare och är färdig om förhoppningsvis 2,5 år, tycker jag fortfarande mitt företagande är roligt då så vill jag självfallet jobba mindre som anställd och driva lite eget vid sidan om, men jag tror inte jag skulle vilja ha företaget som mitt heltidsyrke då jag skulle tröttna för fort, jag behöver ombyte och träffa människor, kan heller inte sitta still för länge.

  Jag skulle även tycka det var otroligt ensamt att sitta och skapa själv hela dagarna. Men vem vet, kanske har jag tröttnat? Eller så har jag utvecklat verksamheten mer.

 


Bli månadens medlem du också!

Vill du också få chansen att bli Månadens Medlem och få synas inför över 7000 medlemmar och egenföretagare på Facebook, samt här i Visio Business nätverk?

Gå då med i Facebook gruppen Eget företag – Tips, samarbeten, råd och frågor! och bli en del av vårt nätverk där.

Välkommen!

/Yasmin Casaca
Grundare av Visio Business
Admin för Facebook gruppen Eget företag – Tips, samarbeten, råd och frågor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *