BusinessLifestyle

Sköna sommarstilen

Sköna sommarstilen

Förhoppningsvis hoppas jag på att vår efterlängtade sommar snart här. Så här års när värmen kommer får jag många funderingar och frågor angående vilka plagg som är ok på jobbet.

Har man ett jobb där man använder uniform är det inga problem, men jobbar man på exempelvis ett kontor är inte alltid svaret helt given. Det beror förstås i vilken bransch man jobbar i, miljön man rör sig i, kundkrets samt befattning.

Oavsett svaret kommer här några bra tips i hur du klär dig bekvämt i sköna material som du anpassar efter var och hur du jobbar.

 


Hur klär man sig en varm sommardag?

Det finns flera bra knep. En grundregel är att i största möjliga mån använda naturmaterial.

 • Linn och bambu är svala i värmen.
 • Även viscose är sköna i värmen.
 • Bambu kan ersätta bomullstopparna.
 • Bomull funkar men bör bytas till andra material som har mindre absorberande fuktförmåga.
 • Uteslut HELT akryl samt polyesterplagg så gott det gå Plagg gjorda av polyester upplevs oftast som mycket varma.
 • Använd en tunn sidentopp närmast kroppen. Toppen/blusen faller snyggare på kroppen utan att den klibbar fast på kroppen en varm sommardag. Dessa sidentoppar kan du köpa på från bl.a Twilfit.

Sko dig rätt i sommar!

När det kommer till skor är sommaren en speciell tid för våra fötter. Många lider av skavsår, blåsor och onda trampdynor, speciellt i arbetsskor. Under de riktigt varma veckorna använder vi sällan strumpor. En kombinationen som kan bli ganska besvärlig för många av oss.

Här följer 5 snabba tips för en skönare sommar utan ömmande blåsor och skavsår på våra fötter.

 • Det är högst individuellt hur mycket fötterna sväller de varma dagarna. Att köpa sommar skor i en halv storlek större kan vara en bra lösning, speciellt om det är stängda skor.

 

 • Tunna ankelstrumpor om du bär byxor eller tunna 10 den strumpbyxa om du bär kjol är ett bra alternativ om du vill undvika skavsår helt.

 

 

 • Compeed – gudomliga plåster, som alltid bör finnas i väskan. Tål vatten, syns inte och samtidigt läkande. Dessutom verkar de omedelbart om det är så att blåsan redan uppstå

 

 • Vadderade sulor – Det finns olika tillverkare av sulur som är vadderade. Att ha lädersulur i alla skor, året om rekommenderar jag varmt. I klackskor kan man i stället ha sulor som med extra vadd under trampdynan, det blir mjukare och dynan dämpar också trycket. Dessa sulur finns på större välsorterade skoaffärer eller skomakare.

 

 • Bra skor – A&O, bra skor kostar pengar så är det bara. Vill du spara på något ska du inte göra det när du köper skor. Däremot finns det vissa prisvärda märken som är riktigt sköna för fötterna.
  såsom Tamaris som har antishock klackar vilket gör att man studsar fram. Mycket sköna.
  Clarks är sköna skor med bra form, sulur som både följer fotens form och är vadderade.

  Sist men inte minst Chie Mihara, tjejen som var ortoped och som sadlade om till skodesigner. En kombination som gör hennes skor otroligt bekväma, tuffa i stilen med en prägel av unik design.

 

Sko dig rätt denna sommar och lycka till!

Betsabé Vivanco Goldberg
Stilkonsult

www.theprofile.se
www.be-yourself.se


Om Betsabé Vivanco Goldberg:
Betsabé är Visio Business gästbloggare som kommer att dela med sig av sin expertis som stilkonsult, varje månad under hela våren 2017. 
Idag arbetar hon som Stilcoach med fokus att skapa profilering och branding av företag samt organisationers personal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *