BusinessLifestyle

Sluta skämmas för att du vill tjäna pengar!

Sluta skämmas för att du vill tjäna pengar!

När det kommer till pengar, framgång och att säga ”jag är riktigt bra på det här!” så verkar hela Sveriges befolkning skämmas. Det är som en osynlig sjukdom som sprider sig till var och varannan människa.

 

Och ändå så vet jag att du VILL tjäna pengar, nå framgång och kunna säga att du är grym på det du gör!

 

Med detta inlägg vill jag helt enkelt uppmuntra dig till att släppa taget om den skammen; För det enda som den skammen gör är att trycka ner dig själv och vem du är, vad du vill och kan åstadkomma i livet.

Så vad är det som gör att du skäms över att (t.ex.) tjäna och vilja ha pengar i ditt liv? Är det rädslan för att andra skall tycka du har näsan i vädret? Att dom tror att du själv tycker att du är bättre än dem? Är det en skam för att du är orolig för andras åsikter generellt?

Oavsett anledning så är den inte nödvändig i ditt liv. Du mår så mycket bättre utan den skammen och rädslan. Och de flesta gånger så oroar vi oss mer för vad andra kanske tänker om oss, än att faktiskt göra sådant som vi verkligen mår bra av.

Och i ärlighetens namn så kan jag nästan lova att de flesta av de tankar du tror andra har om dig faktiskt inte ens är i närheten sant.

Och människan är som oftast såpass ”egoistiska” att dom inte ens tänker på vad du gör och vill. Och om dom tänker något negativt om dig så är det deras ansvar att ta hand om deras tankar (och kanske avundsjuka?) och alltså inte till för att du skall styras av dessa.

Och eftersom jag vet att du vill tjäna pengar och nå framgång men samtidigt känner en rädsla/oro/skam för detta, så vet jag också att det är just dessa (dina) tankar som håller tillbaka dig själv från att faktiskt göra det (tjäna pengar).

 

Så om du inte har support och stöd från dig själv först, så kommer det att bli riktigt svårt att ens försöka uppnå dessa mål. Du behöver istället lita på dig själv 100% och släppa taget om skammen först – Det är då du kan lyckas – och börja tjäna pengar.

 

Det är precis som en bok; utan att författaren skriver orden så kommer aldrig boken bli skriven. Eller som att segelbåten kommer aldrig att komma fram till sitt mål utan sin kapten som styr båten åt rätt håll. Du behöver ha med dig själv till 100%. Är du med på hur jag menar?

Personligen är pengar i sig inte mitt mål utan istället så är pengar ett medel till vad jag kan skapa med pengar som är av ett positivt syfte både till mig själv och för andra. Och eftersom jag vet vilka mina mål är samt att det är genuint och med ett positivt syfte så vet jag att jag inte behöver skämmas för att vilja tjäna pengar.

Och det gäller även för dig – Ha ett positivt mål där du kan använda pengar till något bra, som kommer genuint från ditt hjärta och där du vet att det inte handlar om att vara girig eller där det skadar någon. Då kommer skammen att vilja tjäna pengar, att tillslut avta.

 


Så låt oss njuta av att vilja tjäna pengar. Och dela med dig i kommentarsfältet nedanför om du också vill tjäna pengar – Och göra det med glädje och frihet!

 

/Yasmin Casaca

4 thoughts on “Sluta skämmas för att du vill tjäna pengar!

  1. Så sant Yasmin, det räcker inte med strategier och mål för att lyckas. Du måste ha rätt mindset med dig!! Detta viktiga ämne är ständigt aktuellt. Bra inlägg.

    1. Tack! Ja, verkligen. Det bästa är en kombination med strategier och mål OCH rätt mindset. Detta är ju ditt expertisområde. 🙂
      Tack för din kommentar. 🙂
      /Yasmin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *