Oavsett om du redan är en inbiten Chia-älskare eller om du knappt vet vad det är så rekommenderar jag dig att testa detta recept som en hälsosammare efterrätt eller varför inte som ett uppfriskande mellanmål!
Chiapudding med hallon
2 portioner | 10-15 minuter + tid att svälla över natten
2 dl kokosmjölk
3 msk chiafrö
0,5 tsk vaniljpulver (äkta)
1-1,5 dl frysta hallon
2 tsk honung
0,5 tsk kardemumma
Topping
Några hallon, mandelflan eller andra goda hackade nötter.
Gör såhär:
- Rör ner chiafrön och vaniljpulver i den rumstempererade kokosmjölken. Blanda noga och låt den sedan svälla över natten.
- Blanda hallon, kardemumma och honung. Låt stå en liten stund för att hallonen skall få en chans att tina en aning.
- Ta fram din finaste glasburk eller annan genomskinlig liten portionsskål och häll i hallonblandningen i botten och fyll sedan på med chiapudding. Toppa med några fina hallon, mandelflan och valfria, grovhackade nötter.
Tips! Om hallonen är för ”sura” i smaken så tillsätt lite mer honung. Och självklart kan du gärna byta ut hallon mot några andra goda bär, som t.ex. jordgubbar, om du hellre föredrar det.
Smaklig spis!
/Yasmin Casaca
Grundare Visio Business
Foton: © Yasmin Casaca