BusinessTips

Mina 6 bästa tips på hur man skaffar samarbetspartner/sponsorer

(Edit 15 maj 2018) Att ha sponsorer och samarbetspartners är guld värt för oss som har eget företag; det är här vi kan synas mer, vi skapar en större tillit hos våra kunder då dom ser att andra befintliga företag tror och samarbetar eller sponsrar oss.

Genom detta får vi dessutom rabatt och/eller ”gratis” saker/tjänster = Mindre utgifter = glad entreprenör!

Men det kan vara svårt att veta hur man skall gå tillväga. Själv så har jag haft samarbetspartners både inom fitness och hälsa, caféer och tryckerier och fotografer. Och jag har ordnat rabatter och specialpriser till Visio Business kunder.

 


 

Här får du mina 6 bästa tips för dig som vill ha sponsorer/samarbetspartners:

 

1. SKRIV NER VAD DU BEHÖVER EN SPONSOR TILL.
Tänk igenom ordentligt på vad det är du verkligen *behöver* en sponsor/samarbetspartner till; Skriv ner alla punkter på papper. Skriv sedan ner alla företag som kan tänkas matcha med det du önskar/behöver.

2. VARFÖR SKALL FÖRETAGET SPONSRA JUST DIG?
Vad får företaget ut av att sponsra just *dig* ? Skriv ner allt som kan vara till fördel för dom, till exempel som att: Du kommer göra reklam för dom x gånger/månad via X och X social media och/eller att du lägger upp deras logga på din hemsida, du har stort nätverk inom just deras målgrupp, du kommer rekommendera/nämna deras företag varje gång du gör X osv.

Viktigt! Sänd gärna med länk/bifogad fil som visar om du synts i tv, tidning eller på andra sätt varit ”offentlig” som person så att dom ser att du är en ”offentlig” person = Dom får en större ”garanti” att deras företag syns utåt.

3. SKRIV ETT FÖRLSAG PÅ KONTRAKT.
Skriv ett förslag på kontrakt innehållandes alla delar du skrivit ned från punkt 1 och 2. Detta visar att du är seriös. Och kolla gärna upp andra kontrakt mallar som du kan utgå efter när du skriver ditt egna.

4. ANVÄND FÖRETAGETS ”SPRÅK” NÄR DU SKRIVER KONTRAKTET.
När du skriver kontraktet; Gå in på företagets hemsida och använda ”deras språk”, dvs försök få med deras företags nyckelord som beskriver deras företag eller använd samma ord som dom gör när dom beskriver sin målgrupp osv: Detta får dom att se att du faktiskt förstår vilka dom är, vad dom vill ha = Dom får större tillit på Dig!

5. GÖR ETT PERSONLIG BESÖK ELLER SKICKA ETT GENUINT OCH TYDLIGT MAIL.
Gör ett besök (helst) eller skicka iväg ett mail där du med egna, och noggrant utvalda, ord beskriver din förfrågan. Använd även här företagets ”språk” och lägg tyngd på vad det är *dom* vinner på detta. Nämn att du har ett färdigt förslag på kontrakt som du gärna skicka till dom/visar dom.

6. HÅLL DET DU LOVAR!
Se till att du det du skriver/föreslår endast sånt som du verkligen kan leva upp till och genomföra; för om du inte kan hålla det du lovat så kommer företaget antagligen vilja avsluta avtalet.

_________________________________________________

Lycka till!
/Yasmin Casaca

17 thoughts on “Mina 6 bästa tips på hur man skaffar samarbetspartner/sponsorer

  1. Tack Gustav! Ja, de flesta saker som får oss att lyckas/nå framåt osv är ofta de saker som är självklara men som den människa vi är så blir det ibland ”för enkelt” för att vara sant. Och så testar vi inte ens att pröva med det som är det mest självklara först. 🙂

   Tack åter igen!
   /Yasmin

  1. Hej Jennie,

   Det är ett nöje att kunna ge dig tips.
   Berätta gärna hur det har gått, efter att du har provat tipsen. 🙂

   Tack för din kommentar.
   Ha en härlig fortsatt vecka!
   /Yasmin Casaca

  1. Hej Jacob och Anton,

   Vad kul att ni har en skoltidning. 🙂
   På vilket sätt önskar ni få sponsring till tidningen? Berätta gärna mer om tidningen och på vilket sätt ni önskar sponsring och jag skall se om jag kan hjälpa er med det och/eller hjälpa er vidare samt ge lite tips och råd om ni vill ha det.

   Mvh, Yasmin Casaca

 1. Hej
  Jag heter hamed. Jag vill springa i rynkeby skolloppet för att samla pengar för dem barnen som har svårt sjukdomar som cancer. Jag vet inte hur ska man hitta sponsor. Kan ni hjälpa mig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *